Zorgeloos elektrisch laden

Link icon

Thuis laden

Link icon

Zakelijk laden

Essentie

Het zet onze koffie. Het transporteert ons, het brengt ons verder. Energie is essentieel in ons leven. 

 

De energietransitie staat voor de deur, of we dat nu willen of niet. We moeten nieuwe manieren vinden om met energie om te gaan. Lumosa denkt 'out of the box' en begeleidt jou naar een duurzamere toekomst. Onze producten blinken uit in efficiëntie, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. 

 

 

Lumosa energie producten | laadpaal met het oude Lumosa logo en stopcontact

Innovatief & schitterend design

De laadpaal laadt niet alleen jouw auto, maar is ook een ware upgrade voor jouw oprit! Het moderne design is een echte blikvanger en ook nog eens super functioneel. De lader is zo ontwikkeld dat de monteur overal eenvoudig bij kan in no time, maar het oog wil natuurlijk ook wat, zeker naast die mooie nieuwe EV. 

Lumosa energie producten | zakelijke laadpaal met Audi E-tron

Modulair

Koop de laadpaal voor jouw toekomst. Nu opzoek naar een mooie, maar eenvoudige laadpaal? Kies voor één laadpunt en laat de smart charging voor nu achterwege. Later een extra auto of load balancing nodig? Breid de laadpaal eenvoudig uit. Zo heb je altijd een lader die bij jouw laadwensen aansluit. 

Lumosa energie producten | laadpaal stopcontact type 2

Hoogwaardig materiaal

Lumosa maakt gebruik van hoogwaardig materiaal. Het aluminium is zo behandeld dat het langdurig mee gaat. Het fluweelachtig oppervlak geeft deze lader een natuurlijke, moderne uitstraling terwijl de techniek haar werk doet. 

Lumosa energie producten | zakelijk laadpaal Caraverde

Smart Charging

Lumosa ontwikkelt duurzame en innovatieve laders van ongeëvenaarde kwaliteit. Onze ingenieurs brengen duurzaamheid en functionaliteit samen in één premium product. 

 

Laad op zoals jij dat wilt met onze slimme toepassing. Bereid je voor op de toekomst van elektrisch laden en pas het aantal laadpunten of het laadvermogen aan. 

Lumosatouch energie | laadpaal energieverbruik overzicht

Service

De modulaire laadpaal is niet alleen gemakkelijk uitbreidbaar, maar is om deze rede ook super makkelijk te servicen. Op deze manier verzekert Lumosa dat jouw installateur snel kan handelen, mocht er ooit een probleem zijn met jouw paaltje!

Lumosa energie producten | Bovenstuk laadpaal Caraverde inclusief kabel

Het milieu wil ook wat

Lumosa ontwikkelt haar producten niet alleen met het oog op functionaliteit, design en gebruiksvriendelijkheid, maar houdt ook altijd het milieu in haar achterhoofd.

 

De lader is eenvoudig te demonteren en is ontwikkeld van duurzame materialen. Zo kunnen onderdelen eenvoudig hergebruikt of gerecycled worden. 

Lumosa energie producten | zakelijk laadpaal Caraverde

Vraag maar raak

Wil je meer weten over onze laders? Bel of mail ons direct.

Medewerkers Lumosa | werkomgeving | financieel administrateur

FAQ

Dit zijn termen die gebruikt wordt bij het berekenen van de (maximale) capaciteit van je EV-lader. De laadcapaciteit is het product van spanning (U) en stroom (I). Het voltage heeft volt (V) als eenheid en het aperage wordt uitgedrukt in Ampere (A). Om het vermogen van jouw laadpaal te berekenen moet je het spanning (U) vermeningvuldigen met het stroom. Het vermogen (P) wordt weergegeven in Watt (W).

 

In Nederland heeft het elektrische net een spanning van 230 V, waarbij het meestal een maximale stroomtoevoer van 16 A heeft per groep. Het maximum vermogen is dus in de meeste gevallen 230 x 16 = 3680 W = 3,7 kW.

Met load balancing wordt bedoeld dat de energie die de EV-lader gebruikt wordt aangepast op de hoeveelheid energie die wordt gebruikt door jouw huishouden of bedrijf. Alle andere electrische apparaten krijgen de prioriteit en de resterende capaciteit wordt gebruikt om je auto op te laden. Dit zorgt ervoor dat jouw energienet niet overvraagd wordt en hiermee worden eventuele bijbehorende problemen voorkomen.

De EV-laders van Lumosa bieden een optie voor load balancing. Load balancing valt onder de brede noemer van 'smart charging'. Voor ons betekent smart charging niet alleen load balancing, maar betekent het dat je slim gebruikt maakt van de energie die beschikbaar is in jouw huis of bedrijf.

In veel landen zijn er regelingen om elektrisch rijden de stimuleren, zoals financiële tegemoetkomingen, belastingsvoordelen of andere voordelen. 

 

Elk land heeft haar eigen regelingen en voordelen. Selecteer jouw land of vraag ons voor advies.